Musikvideo

musikvideo_inspelning_greenscreen

Vi gör även musikvideos – otroligt kul att ha som minne eller ! I musikvideo-alternativet Live i studion filmas och dokumenteras inspelningen som vanligt. I alternativet Green Screen filmar vi även tagningar mot en så kallad Green Screen som man sedan byter ut till valfri bakgrund till i redigeringen. Alternativet med Green Screen är absolut roligaste sättet att presentera inspelningen på vid festen efteråt, då det ger mer roliga kreativa möjligheter. Ett exempel på musikvideo som innehåller tagningar mot Green Screen är denna lilla julhälsning från travstallet Marlin Cheval i Halmstad:

 

Så här går det till att göra en musikvideo

1. Boka studiotid
Kontakta oss på tel 035-77 77 010, 0730-64 82 94 eller mejla till oss på info@studioinspelning.nu  Du kan även använda kontaktformuläret här.

2. Välj låt
Låt oss veta vilken låt ni vill spela in. Gärna i samband med bokningen, dock senast fyra dagar innan bokad tid.

3. Inspelningsdagen
När ni kommer till studion börjar vi med att tillsammans öva till bakgrundsmusiken. När alla känner sig tillräckligt säkra på text och melodi är det dags att påbörja själva inspelningen. Hon/han går då in i ett separat inspelningsrum där mikrofon och text finns uppställt. Volymen i hörlurarna ställs in så att det låter bra, och sedan kör vi igång!

Vi andra iakttar händelseförloppet igenom ett glasfönster. Man kan ta om tills all text och melodi finns på plats. Det kan också vara kul om övriga deltagare sjunger med och spelas in på t ex refrängen efter vi spelat in artisten. En egen text om festföremålet till någon av våra musikbakgrunder brukar också bli bra och roligt.

4. Musikvideo-filmning
Inspelningen filmas, redigeras och klipps sedan ihop med musiken. I alternativet Green Screen filmas både cd-inspelningen och sedan separat videofilmning till en green screen. Kom ihåg att inte använda gröna kläder vid inspelningen! Vi har även en liten garderob med roliga kläder, peruker och annat skoj som ni kan använda under inspelningen om så önskas.

5. Redigering, Mixning & Webbpublicering
När inspelningen är klar görs en snabb mix av låten på en CD-skiva som ni får när ni går. Låten mixas och redigeras sedan noggrant i efterhand, och videon redigeras och klipps ihop. Den färdiga videon levereras inom en vecka efter inspelningen på en DVD med den färdiga musikvideon samt en CD med bara själva låten. Vi kan även ombesörja webbpublicering av videon i HD-kvalitet på videosajter som t ex  YouTube om så önskas.


Prislistor

Privatpersoner
Företag