Hur funkar det?

sångtagning-inspelningsstudio-halmstad

1. Ni bokar inspelningsstudion i Halmstad via formuläret här på hemsidan, eller genom att ringa eller mejla och välja ett datum och klockslag. Vi återkommer inom något dygn med en bekräftelse om tiden är ledig, annars föreslår vi alternativa tider om den tiden ni valt redan skulle vara upptagen. Vet ni redan nu vilken låt ni vill sjunga in (läs mer om låtval här) så är det bra om ni anger det också redan vid bokningen. Vi behöver dock få besked om vilken eller vilka låtar ni har valt senast 4 dagar innan ni kommer till studion. Då hinner vi förbereda inspelningen, sätta upp mikrofoner, skriva ut texter och annat, så att allt är klart att börja spela in den dag och tid ni har bokat. Vi är flexibla och jobbar även både kvällar och helger om det behövs.

2. Ni anländer till studion den dag ni har bokat. Har ni inte betalat i förskott till vårt plusgirokonto så betalar ni nu den bokade inspelningen med kort (VISA/Mastercard) eller kontant, och sedan börjar det. Vi fotograferar också lite för skivomslaget, samtidigt som vi går igenom upplägget och inspelningen med alla närvarande som skall vara med. Vi sjunger sedan igenom låten några gånger så att alla vet hur den går. (Har ni bokat en musikvideoinspelning, så börjar vi nu också filma er under tiden ni är i studion.)

3. Huvudpersonen tar sedan plats framför sångmikrofonen och får hörlurar på sig. Vi kör igenom låten någon gång, så att ”stjärnan” får lite mer feeling och hinner öva lite och bli bekant med situationen innan vi börjar spela in. Om man skulle råka sjunga fel så spelar det ingen roll, vi tar om tills alla blir nöjda. (Efteråt klipper vi oftast ihop ifrån flera tagningar till en slutlig version som hamnar på skivan.) Resten av gänget hänger med och följer utvecklingen från kontrollrummet eller chillar i loungen under tiden. Här finns även TV, Playstation och Wi-Fi. När leadsången är inspelad, så är det oftast dags att lägga körer, och då kan alla som vill i resten av gänget vara med och sjunga.

4. Om ni enbart har bokat CD-inspelning börjar vi här mixa låten/låtarna och gör klart en förhandsversion av CD:n som ni får med er när ni åker vidare. Under denna tiden kan ni koppla av i loungen, eller vara med i kontrollrummet och se hur det går till att fixa till sången och mixa samt lägga på effekter och annat. (Har ni bokat musikvideoinspelning så gör vi i detta läget en snabb repetition, och sedan filmar vi även ett antal tagningar där ni mimar och dansar till låten framför en s.k. Green Screen. Vid redigeringen efteråt kan vi sedan lägga in andra bakgrunder och använda olika videoeffekter som sedan klipps ihop till den slutliga musikvideon, som ni får på DVD. Vi kan givetvis även hjälpa till att ladda upp den till Youtube, Vimeo eller liknande kanaler.)  Skivomslagen görs efter att ni har lämnat studion och skickas sedan till er inom ett par dagar efter ert besök tillsammans med den tryckta CD-skivan. (Detsamma gäller musikvideo på DVD. Vi levererar DVD:n till en valfri adress inom en vecka efter ert besök i studion. Detta p g a att det tar längre tid att producera och redigera ihop en musikvideo)

Har ni andra frågor eller funderingar runt inspelningen, så ring eller maila oss och fråga!
Välkommen till vår studio i Halmstad för ett riktigt roligt och oförglömligt event!